maandag 12 oktober 2015

Koolhydraatarm brood (recept voor broodbakmachine)

Koolhydraatarm brood is erg lekker en handig als je toch je boterhammetje mist in een koolhydraatarm dieet of iets makkelijks te eten mee wilt nemen naar werk. Tegenwoordig kun je koolhydraatarm brood in diverse supermarkten kopen en ook bij de bakker. Maar zelfgebakken brood vind ik persoonlijk toch lekkerder. Bovendien kun je het dan nog net wat koolhydraatarmer maken.
Ik heb een recept geprobeerd van 'Gezond leven met Pien'. Dit recept was niet volledig naar mijn zijn en dus heb ik her en der wat geëxperimenteerd en aangepast. Onderstaand recept is hier uit voort gekomen. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt (bijvoorbeeld Albert Heijn) te vinden. Je hoeft dus niet perse naar een natuurwinkel hiervoor.


Koolhydraatarm brood (recept voor broodbakmachine)
Per plak (32 gram): 3,5 gram koolhydraten

Benodigdheden:

75 gram amandelmeel
40 gram tarwezemelen
60 gram lijnzaad
40 gram hennepzaad
7 gram bakpoeder
1 theelepel zout
75 gram (gesmolten) roomboter
265 gram Griekse yoghurt
4 eieren

Doe de ingrediënten in een kom en schep even grof door elkaar met een lepel. Doe het mengsel in de broodbakmachine. Zet de broodbakmachine aan op stand 'normaal' (3 uur). Nu even geduld hebben en na drie uur kun je lekker smullen.

* Ongetwijfeld kun je dit ook in de oven maken. Je zult dan even moeten experimenteren met de temperatuur en tijd. Mocht je nog minder koolhydraten in het brood willen, vervang dan de tawezemelen door chiazaad.Geen opmerkingen:

Een reactie posten